Reagon Engel: Franca ta lirojë shpejt Haradinajn, Serbia të mos abuzojë me Interpolin

Kongresmeni amerikan Eliot Engel e ka quajtur të papranueshëm ndalimin e liderit të AAK’së, Ramush Haradinaj. Ai ka thënë se Franca duhet ta lirojë shpejt Haradinajn, ndërkaq i ka bërë thirrje Serbisë që të mos abuzojë me Interpolin. Engel ka thënë se Bashkimi Evropian nuk duhet të shtyjë përpara procesin e anëtarësimit të Serbisë, nëse kjo e fundit nuk tenton të normalizojë raportet me Kosovën.

Deklarata e e plotë e Eliot Engel: 

Është e papranueshme që Serbia është duke abuzuar me Interpolin si objektiv ish-kryeministrin e Kosovës Ramush Haradinaj. Kjo nuk ka të bëjë me sundimin e ligjit apo drejtësisë. Tribunalet ndërkombëtare kanë liruar zotin Haradinaj dy herë.

Ky veprim nxit tensionet dhe rrit gjasat e konfliktit në të ardhmen. Unë i bëj thirrje autoriteteve gjyqësore të Francës për të përshpejtuar procesin e zotit Haradinaj dhe lirimin e tij sa më shpejt të jetë e mundur.

Kreu 35 i procesit të pranimit në BE të Beogradit thotë se Serbia duhet të veprojë në” mirëbesim “për normalizimin e marrëdhënieve me Kosovën.

Abuzimi i procesit të Interpolit nga Serbia është një shkelje themelore e këtij angazhimi, dhe BE-ja nuk duhet ta përparojë hyrjen e Serbisë, nëse nuk kthehet në besimi normalizimin e mirë të marrëdhënieve me Kosovën.

Shtetet e Bashkuara e vlerësojnë miqësinë e saj me Serbinë, dhe unë shpresoj se kjo marrëdhënie do të ecë përpara. Megjithatë, keqpërdorimi i Interpolit nga ana e Serbisë do të ndryshojë këtë progres.

Më në fund, Kosova ka një histori shumë të mirë pune me zbatimin e ligjit të SHBA-së, fqinjët e saj, si dhe faktorët e tjerë ndërkombëtarë për të ndalur kërcënimet terroriste. Ajo është vlerësuar gjerësisht kohët e fundit në ndihmesën për të çmontuar një kërcënim serioz terrorist ndaj një ekip sportiv izraelit. Kosova ka shprehur interes në bashkimin Interpolit, dhe është koha që vendi i ri duhet të pranohet për sigurinë e saj dhe për rajonin.

albania.eu.com Reviewed by albania.eu.com on . Reagon Engel: Franca ta lirojë shpejt Haradinajn, Serbia të mos abuzojë me Interpolin Reagon Engel: Franca ta lirojë shpejt Haradinajn, Serbia të mos abuzojë me Interpolin Rating: 5.0
Albania News Agency Online - Albania Portal me lajme shqip 2017!